Üres a kosara

Üdvözöljük az Inter Crown Europe Zrt. weboldalán.

vagy

Cégünket 2011. nyarának elején megkereste a Digisport csatorna, hogy segítsünk egy átmeneti link kiépítésében, a Digi Kft. optikai végpontja és a Sportmax sportlétesítmény között. A cél az volt, hogy egy magas rendelkezésre állású – csomagvesztés mentes – és nagy kapacitású összeköttetést valósítsunk meg, amely lehetővé teszi, hogy az élő közvetítés HD jele eljusson a közvetítés helyszínétől a Digi optikai hálózatáig.

A Digi Kft.-nek rendelkezésre álltak 18Ghz-es licencelt mikrohullámú linkek, azonban a csökkentett rálátás, a bonyolult és körülményes telepíthetőség miatt ezek használata nem volt megoldható, maradt az 5Ghz-es tartomány.
 
A XI. kerületi helyszín rádiós szempontból nagyon zsúfolt, a 15 emeletes épület tetejére betelepült WISP szolgáltató számos 5Ghz-es linkje és bázisállomása miatt. Érdemes megjegyezni, hogy a szóban forgó szolgáltató 24Ghz-es gerincen látja el a kérdéses átjátszó gerinc összeköttetését, ami finoman szólva is jelzi a helyszínen uralkodó 5Ghz-es viszonyokat.

A távolság nem volt jelentős (kb. 4km), azonban a rálátás nem igazán volt tökéletes (legalább 30%-os takarásban volt a két végpont egymáshoz képest) és a rendelkezésre álló idő is igen rövid volt (kb. 3 óra összesen), ezért a választásunk az InfiNet Wireless InfiLink 2x2 Pro 28dBi integrált panel antennás változatára esett, teljes 300Mbps licencel ellátva. A szokatlanul nagy méretű, MARS gyártmányú integrált antenna kifejezetten ideális városi használatra nagy nyeresége és kiváló karakterisztikái miatt.

Az InfiNet diagnosztikai eszközeinek (spektrum analizátor, sniffer program) köszönhetően sikerült megfelelő – kevésbé zavart – csatornát találni és a link közel maximális datarate-el összeállt, ami gyakorlati 220Mbit aggregált sávszélességet jelentett.

Az InfiNet szakasznak köszönhetően a 3 napos nemzetközi röplabda gála közvetítése zökkenőmentesen zajlott, a csomagveszteség mértéke pedig nem haladta meg a 20 vesztett csomagot 1 millió továbbított csomag közül!

Ez a telepítés élő példa az 5Ghz-es tartományban rejlő lehetőségekre, még erősen zavart és csökkentett rálátású helyzetben is. Amennyiben hasonló problémákkal küzdenek, forduljanak hozzánk bizalommal és találunk megoldást a problémára!