Üres a kosara

Üdvözöljük az Inter Crown Europe Zrt. weboldalán.

vagy

InfiNet InfiLink 2x2 Pro iDFS mérés városi környezetben - Folytatás

Nemrég publikált tesztünket folytattuk tovább, hogy érdemben kiderüljön mennyire is hatékony az InfiNet instant DFS képessége a gyakorlatban. Annak érdekében, hogy a méréseink minél pontosabbak legyenek és egyben viszonyíthassuk őket a korábbi eredményekhez, újra megkértük a Compagnon Bt. munkatársait, hogy biztosítsák számunkra a helyszínt.

Az iDFS képességet a legutóbb annyiban sikerült kipróbálni, hogy a teszt szakaszon az automatikára bíztuk az ideális frekvencia kiválasztását, amit a rendszer magabiztosan el is végzett. Jelen tesztünkben viszont arra voltunk elsősorban kíváncsiak, hogy közvetlen zavarás esetén mennyi idő alatt vált frekvenciát az eszköz, és ez hozzávetőlegesen mekkora adatkieséssel párosul?

Teszt hálózat

Inter Crown EuropeTeszt hálózatunkat bővítettük egy RocketM5 Titanium szakasszal, amelyeket a már korábban is használt 60cm-es GRANTE HPA antennákra szereltünk fel annak érdekében, hogy ennek az új terméknek is megtudhassuk a gyakorlati áteresztő képességét.
Az InfiNet Omxs szakaszt átszereltük 40cm-es hagyományos GRANTE PA parabola antennákra, így a szakasz többszörösen hátrányos helyzetbe került: egyrészről a csökkentett antenna méret miatt alacsonyabb lett a vételi jelszint, másrészről pedig a zajszint jelentősen megnövekedett, amit a spektrum analizátor látványosan ki is mutatott.

A teszt menete

Inter Crown EuropeA tesztelés során az InfiNet linket automata beállításokkal üzemeltettük, ami azt jelenti, hogy a rendszer magától állította be a frekvenciát, a modulációt és a kimenő teljesítményt.
A párhuzamosan szerelt Rocket M5 Titanium szakaszt arra használtuk, hogy az InfiNet link frekvenciájára állítva a két Rocket között a belső sebesség teszt segítségével forgalmat generáljunk. Mindeközben az InfiNet-es kapcsolat két végén az Equicom Kft. által rendelkezésünkre bocsájtott EXFO mérőműszerek segítségével szintén forgalmat generáltunk és két notebook között pingeltünk, hogy lássuk mekkora a kiesés a frekvenciaváltás során.

A teszt eredményeképpen kijelenthető, hogy az iDFS képesség jelesre vizsgázott, átlagosan 3 ping kiesés alatt képes volt új frekvenciára állni és eközben a sávszélesség mérés sem szakadt meg.

A mostani konfiguráció mellett újra végeztünk teljesítménymérést is, mivel kíváncsiak voltunk, hogyan változik az InfiNet eredménye a PA antennákkal a RocketM5 Titanium pedig hogyan teljesít a HPA antennákkal. Megdöbbentő eredményt kaptunk: az InfiNet-en mért eredmények csak hajszálnyira tértek el a HPA antennával mértektől! Az Ubiquiti új terméke nem okozott meglepetést, közepes és nagy csomagoknál érezhetően jobb, mint a korábbi verzió - maximálisan 156Mbit/s aggregált sávszélességet ért el, de kis csomagmérettel tesztelve ennek is elégtelen a teljesítménye.
További részletekért töltsék le a csatolt tartalmakat, illetve nézzék meg a vonatkozó videónkat!

Inter Crown EuropeLetöltések:

 

 

A tesztről készült videónkat megtekintheti itt:

Inter Crown Europe

Értékesítés:
Tel.: 06-1-329-0842
Fax: 06-1-329-1687
E-mail: sales@intercrown.hu