Üres a kosara

Üdvözöljük az Inter Crown Europe Zrt. weboldalán.

vagy

Fesztivál a határon – az Ubiquiti UniFi rendszere ismét bizonyított

2012. augusztusában újra megrendezésre került Kőszegen Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadegyeteme, a Tranzit - Fesztivál a határon nevű közéleti és ifjúsági rendezvénye.  Délelőttönként kerekasztal beszélgetések és viták, délutánonként szeminárium jellegű beszélgetések, kulturális és gasztronómiai programok várták a résztvevőket. Esténként pedig koncertek, táncház és diszkó tette színesebbé a programot.
A rendezvényre az országhatáron innen és túlról több mint 1000 fiatal érkezett, emellett több neves közéleti személy vett részt, vagy tartott előadást, akiket természetesen a sajtó is követett.

Joggal merült fel a szervezők részéről az igény, hogy a 4 nap alatt itt tartózkodó résztvevőknek a színvonalas programok és ellátás mellett az internetezés lehetőségét is biztosítsák.

Így került képbe cégünk, a Remicro Kft. (Microweb Internet – microweb.hu), mint a térség kedvelt, és meghatározó vezeték nélküli Internet szolgáltatója. Az igény egyértelmű volt: kiépíteni egy olyan vezeték nélküli hálózatot, mely képes kiszolgálni a szervezőket és a résztvevőket a rendezvény ideje alatt, több egymástól távol eső helyszínen is. Fontos volt továbbá, hogy a szervezők egy elkülönített, biztonságos, garantált sávszélességet biztosító rendszert használhassanak, hiszen ezen a rendszeren keresztül zajlott a résztvevők online alkalmazásokon keresztüli regisztrációja mellett minden egyéb kommunikáció is.

A fenti igények kiszolgálására cégünk az Ubiquiti UniFi hotspot rendszerét választotta, kombinálva a Mikrotik eszközeivel. Mivel a rendezvény programjai több, egymástól független helyszínen is zajlottak, ezért szükség volt arra, hogy a meglévő vezeték nélküli hálózatunk valamelyik pontjára, vagy onnan létesített vezeték nélküli kapcsolat végére csatlakoztassunk UniFi eszközt. Hálózatunk kialakításának köszönhetően nem volt probléma a különböző VLAN-ok kezelése, ezáltal a forgalmak elkülönítése és a telepített eszközök UniFi kontrolleren történő vezérlése sem.

Néhány statisztikai adat és érdekesség: az öt nap alatt több mint 350 különböző eszközzel csatlakoztak a vezetékes, és a 4 installált UniFi beltéri és kültéri vezeték nélküli hozzáférési pontokhoz, többségük okostelefon volt. Maximálisan 20 Mbit/s volt a letöltési- és 8 Mbit/s a feltöltési sebesség, összesen 240 GB forgalmazott adatmennyiséggel. Az UniFi Controller szerint, csúcsidőben egyszerre 98 eszköz csatlakozott a hálózathoz. Ezen egyidejű felhasználók jelentős része a sajtó képviselői lehettek, akik egyes események alatt élőben közvetíthettek, vagy a legfrissebb fényképeket tölthették fel különböző hírportálokra.

Az egyik előadás keretében például Patrick Egan politikai tanácsadó, public affairs szakember előadásában beszélt az amerikai elnökválasztási kampányról. Az előadás alatt élő videokonferencia keretében kapcsolták Rich Beesont, aki Mitt Romney amerikai elnökjelölt országos kampányigazgatója.

A rendezvény végén a szervezők és a saját tapasztalatunk is az volt, hogy a kiépített rendszer jól bírta a terhelést. Az egyetlen észrevételünk annyi volt, hogy a nyitott vezeték nélküli hálózaton a hotspot controller által biztosított bejelentkező oldal nem minden eszközön jelent meg rendesen.

Tapasztalataink alapján az Ubiquiti rendszerét bátran ajánljuk mindenkinek, aki egy könnyen beállítható, dinamikusan bővíthető és terhelhető hotspot rendszert szeretne kiépíteni. A jövőbeli hasonló eseményeken mi is ezt fogjuk használni!

Rege Péter
ügyvezető
Remicro Kft. – Microweb Internet
+36 20 532-6754
Ezúton is szeretnénk megköszönni Rege Péternek, a Remicro Kft. ügyvezetőjének, hogy elkészítette, és rendelkezésünkre bocsátotta esettanulmányát. Amennyiben felkeltette érdeklődését az Ubiquiti UniFi terméke, és szívesen kipróbálná, vagy tesztelné az eszközt, forduljon bizalommal kollégáinkhoz a lenti elérhetőségeken.

Értékesítés:
Tel.: 06-1-329-0842
Fax: 06-1-329-1687
E-mail: sales@intercrown.hu