Üres a kosara

Üdvözöljük az Inter Crown Europe Zrt. weboldalán.

vagy

UniFi intelligens WiFi hálózat wellness környezetben

Hazánk területén számos kiváló wellness létesítmény található, ahol a vendégek a gyönyörű környezetnek és a termálvíznek köszönhetően kikapcsolódhatnak. A látogatók azonban igénylik, hogy pihenés közben is használhassák okostelefonjaikat, tábla PC-iket és egyéb hordozható multimédiás készüléküket, amelyek megfelelő színvonalú internet hozzáférés nélkül képtelenek biztosítani a megfelelő felhasználói élményt – ezzel csökkentve a pihenés és a szép környezet élvezeti értékét.

A Pannon Pipics internetszolgáltató cég szakemberei kiválóan mérték fel az igényt és megvalósították azt, amire a szállodáknak szüksége van: magas színvonalú bérelt vonali szolgáltatást és a korszerű, költséghatékony kül- és beltéren is teljes lefedettséget biztosító intelligens WiFi rendszert építettek ki Magyarország két híres pihenő helyén: a sárvári Spirit hotelben és a büki gyógyfürdőben.

A celldömölki központú Pannon Pipics Kft. évek óta biztosít lakossági és üzleti internet előfizetést a régióban. Szolgáltatásai mellett a cég képzett szakemberei vállalnak hagyományos LAN és WiFi hálózatok és IP térfigyelő rendszerek telepítését is.
A régióban sok a termálfürdő és ezek közül többnek a Pannon Pipics Kft. ad nagy sávszélességű bérelt vonalat 5GHz-es mikrohullámú technológia segítségével.

Több hotel és fürdő részéről felmerült az igény egy korszerű, megbízható, jól használható WiFi hálózatra, amelyet egyaránt lehet kültéren és beltéren is használni, a szükséges helyeken ellenáll a magas páratartalomnak, képes többféle felhasználói csoportot (fizetős, ingyenes stb.) párhuzamosan kiszolgálni és üzemeltetése is egyszerű.
Mivel a Pannon Pipics Kft. már régóta használ Ubiquiti eszközöket a mikrohullámú hálózatában, a választás az Ubiquiti UniFi rendszerére esett, amely mellé a cég nagy sávszélességű bérelt vonalat is biztosít, hogy a felhasználói élmény megfelelő legyen. Jelenleg már több helyszínen is üzemel hasonló konstrukcióban hálózat, azonban két helyszínt kifejezetten ki szeretnénk emelni közülük.

Spirit Hotel*****

A Spirit Hotel***** egy nagyon magas nívójú egyedülálló külsővel és belsővel rendelkező wellness szálloda és konferencia központ, amelynek a szolgáltatásai a legmagasabb igényeket is kielégítik. Egy ilyen környezetben rendkívül fontos, hogy a vendég mindennel maximálisan elégedett legyen. A WiFi hálózatnak a hotel egész területén, így a fürdő részlegben is teljes lefedettséget kell biztosítania olykor vendégek százai számára. Fontos szempont az is, hogy a berendezéseknek esztétikailag harmonizálnia kell a hotel belsejével.
A teljes lefedettséget 60db UniFi access point-al és 2db PicoStation-M2 kültéri access point-al sikerült megvalósítani, amelyek közül az utóbbiak a fürdő részlegben lettek elhelyezve.

A rendszer egyszerű kezelő felülete nagy mértékben megkönnyíti a hálózat felügyeletét és könnyen illeszthető a Mikrotik alapú hotspot szoftverhez, amelynek segítségével együtt működik a szálloda számlázó rendszerével, ezzel is megkönnyítve az ügyfél kezelést. A hotel nagy megelégedettséggel használja a UniFi rendszert amely mellé rugalmasan – akár esetileg is – bővíthető bérelt vonal szolgáltatást kap a Pannon Pipics Kft-től. A UniFi hálózat már a beszerelés után nem sokkal bizonyított, amikor is több mint 200 felhasználót szolgált ki egyidőben – hibamentesen.

Bővebben a hotelről: http://www.spirithotel.hu/

Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Bükfürdő Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szauna világa és különleges Medical Wellness Centruma, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat. A Gyógyfürdő részéről jelentkező igény egy biztonságosan üzemeltethető teljes lefedettséget biztosító WiFi hálózat kialakítása volt a fürdő és a hozzá tartozó camping egész területén.

A Pannon Pipics Kft., mint a fürdő internet szolgáltatója is felkérést kapott (többek között), ajánlat adására, ezen céljaik megvalósítására. A helyi  igényeket és adottságokat ismerve, részletes felmérést követően a megbízást meg is kapták erre a feladatra. A hálózat kialakítására a könnyű szerelhetőség, a megbízható eszközök a központi management és költséghatékony megoldások követelményeit figyelembe véve szintén az Ubiquiti Networks UniFi rendszerét alkalmazták. Alapkövetelmény volt a teljesen elszeparált hálózat kialakítása a meglévő intranet hálózati infrastruktúrától. Figyelembe véve a független hálózat követelményét és a telepítés lehető legjobb költséghatékonyságát és a jövő megoldásait, a meglévő hálózat aktív eszközeit teljesen lecserélték manage-elt egységes eszközökre, így a két hálózat más-más VLAN-on képes üzemelni, ezáltal teljesen elszeparálva a nyilvános WiFi hálózatot a fürdő saját informatikai rendszerétől.

A fürdő vezetősége első ütemben részleges, a belső frekventált helyek, a kül-beltéri pihenő terek és a kemping teljes lefedettségét kérte. Beltéren a recepción, a szaunavilágban és a pihenőterekben került alkalmazásra a 802.11b/g/n szabványokat is tudó UniFi access point. Az AP-k elhelyezését az álmennyezet tálcás elemeihez való rögzítéssel oldották meg, melyhez a UniFi csomag tartozéka, a szükséges speciális lemez és csavarok.

A kempingben  PicoStation M2 IP67 szabványnak megfelelő kültéri eszközöket alkalmaztak UniFi firmware cserével, így lehetővé téve a kontroller részére, hogy  ezeket a kültéri eszközöket is lehessen központilag vezérelni. Az igazán nagy kihívást az jelentette, hogy gyakorlatilag egy erdőben kellett teljes lefedettséget biztosítani azzal is kalkulálva, hogy a most még kevésbé lakott, ám a szezonban teltházas kempingben, magas fémburkolatú (hullámtükröző) lakóautók tömege sorakozik fel. A légkábelezés nem volt megengedett, a földkábelezés anyagilag sem jöhetett számításba, ezért ezeket az Ubiquiti Networks airMAX vezeték nélküli NanoStation5 M2x2 alkalmazásával kötötték össze, azokat magaslati helyeken elhelyezve.

A fürdő területén jelenleg 15 UniFi access point került telepítésre, a kempingben pedig 8 darab PicoStation M2-HP.

Bővebben a fürdőről: http://bukfurdo.hu/hu/ 

A Pannon Pipics Kft. véleménye a telepített eszközökről:
„A kontroller szoftver előnyei közül kiemelném, hogy az eszközök mac address szerinti egységes felderítése után központilag lehet felprogramozni az összes kijelölt eszközt az eddigi, egyesével való megszokottakhoz képest. Az újabb változások érvényesítése is ily módon, egy kattintással történik. Természetesen mindezek mellett lehetőség van az egyedi, egységenkénti beállításra is.
Központi firmware frissítés, konfigurációmentés is alapszolgáltatás. A vendégek nyomon követése AP-nként különböző statisztikák mind-mind rendelkezésre állnak.
A hálózaton több SSID létrehozására is van lehetőség, melyeket egymástól biztonságosan el lehet szigetelni, így lehetőség nyílik több, egymástól független hálózat kialakítására ugyanazon az eszközökön.
Így használható egyazon hálózaton egy vagy több  elszeparált zárt belső vezeték nélküli hálózat (pl.: intranet hálózat, önálló vendéglátó ipari szoftver PDA kiegészítéssel) és mellette nyitott publikus internet hálózat használata is. Ezek a funkciók jelen esetben még nem kerültek alkalmazásra. Könnyű Vendégportál (bejelentkezési képernyő) kezelés.
A kontroller szoftver e-mail üzenetet is küld, ha valamelyik eszközzel probléma van, így már előzőleg értesülünk a problémákról, mint sem a megrendelő azt észreveszi.”
Pipics Csaba tulajdonos

Az Ubiquiti Networks UniFi rendszere:

Az UniFi rendszer egy ingyenes szoftveres kontroller (Linux, Windows, MAC alapon is elérhető) segítségével korlátlan számú acces point-ot tud felügyelni és a következő dolgokat teszi lehetővé:

 • 802.11b/g/n WiFi támogatás
 • Több SSID támogatása a hálózatban, amelyek mindegyike különböző titkosítást alkalmazhat illetve különböző VLAN tag-el látható el. Eszközönként maximum 4 SSID támogatott, de a hálózatban bármennyi SSID-t ki tud szolgálni a kontroller szoftver.
 • Vendég (Guest) hálózat létesítése adott SSID-n, ami lehetővé teszi a csatlakoztatott kliensek izolálását, illetve esetleges portálra történő átirányítását.
 • Egységes ügyfél menedzsment
 • Egységes eszköz menedzsment
 • Valós idejű forgalmi statisztikák
 • Layer 3-as vezérlés – egy kontroller szoftver több telephelyet is képes felügyelni
 • Wireless uplink – egy eszközre maximum 4 másik fel tud csatlakozni wlan-on keresztül
 • Automatikus csatorna kiválasztás
 • Automatikus kimenő teljesítmény beállítás
 • Roaming támogatás

Értékesítés:
Tel.: +36-1-329-0842
Fax: +36-1-329-1687
E-mail: sales@intercrown.hu